Compliance Officer

Ben je nieuwsgierig naar de processen binnen een bedrijf? Zie je vaak ook mogelijkheden om deze processen te verbeteren? Dan is deze functie mogelijk wat voor jou!


Wat ga je doen?

Als Compliance Officer binnen DSW ben je verantwoordelijk voor de naleving van de geldende wet- en regelgeving, maar ook voor de naleving van de normen en regels die DSW zelf heeft opgesteld.
Het doel hiervan is enerzijds om de integriteit en reputatie van DSW te waarborgen en te bevorderen en anderzijds het beschermen van de organisatie tegen kans op schade (reputatie of financieel) door niet integer gedrag.
De governance van DSW is gebaseerd op de gedachte dat deze ondersteunend moet zijn aan de organisatie, zodat de organisatie in staat is om zijn eigenzinnige identiteit te behouden, maar tegelijkertijd kan voldoen aan de eisen die onder meer voortvloeien uit wet- en regelgeving.

Door middel van rapportages breng je de beheersing van de compliance risico’s in kaart voor de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen. Ook geef je gevraagd en ongevraagd advies aan de Raad van Bestuur over beleidsvoornemens.

Je hebt in deze functie niet alleen contact met verschillende interne stakeholders, maar ook met externe toezichthouders. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat er een goede verstandhouding is en dat de relaties met deze partijen worden onderhouden. 

Naast het uitvoeren van de Zorgverzekeringswet door verzekeraars DSW en Stad Holland is Zorgkantoor DSW, in de hoedanigheid van Wlz-uitvoerder, verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet langdurige zorg (Wlz) ten behoeve van de verzekerden van beide verzekeraars. Daartoe beschik je tevens over gedegen kennis van de Wet langdurige zorg (Wlz), of ben je bereid deze kennis op te bouwen middels het volgen van een op maat gemaakt inwerkprogramma dat bestaat uit een aantal kennissessies op het gebied van de Wlz uitvoerder en het Zorgkantoor, Zorgcontractering, Persoonsgebonden budget (Pgb) en domeinoverstijgende samenwerking.

DSW Zorgverzekeraar

700 medewerkers

Schiedam

Bekijk bedrijf
Solliciteren
Delen via

Interesses

Compliance en regelgeving

Gezondheidszorg

Rechten/juridisch algemeen

Talenten

Focus op details

Inlevingsvermogen

Kwaliteitsgerichtheid

Meer


Wat verwachten wij van jou


Wat bieden wij jou

Disclaimer

Wij vinden het belangrijk om de selectieprocedure zo goed en zorgvuldig mogelijk te kunnen uitvoeren. Het screenen van openbare social media pagina's zoals Linkedin of Instagram behoort hierbij tot de mogelijkheden. Mocht deze screening vragen oproepen, dan zal dit tijdens een eventueel selectiegesprek bespreekbaar worden gemaakt.


Bedrijfsprofiel

DSW is een kleine, onafhankelijke en eigenzinnige zorgverzekeraar uit Schiedam | Liever principieel dan commercieel.

Werken bij DSW betekent onderdeel zijn van een innovatieve, klantvriendelijke en platte organisatie. Er heerst een no-nonsense cultuur. Samen maken we het verschil! Alles wordt in het werk gesteld om onze klanten goede service te verlenen.

DSW is groot genoeg om echt onderscheidend te kunnen zijn. DSW kenmerkt zich als een familiebedrijf en is klein genoeg om de flexibiliteit en snelheid niet te verliezen, maar is ook groot genoeg om grote dingen te kunnen aanpakken.

Manager Finance, Inkoop & Control

Hilversum

Bekijk vacature

Oproepkracht receptie/facilitair medewerker

Den Haag

Bekijk vacature

Medewerker Finance

Rotterdam

Bekijk vacature

Medewerker Debiteurenbeheer

Haarlem

Bekijk vacature

Medewerker Debiteurenbeheer

Son en Beugel

Bekijk vacature