Pricing Analyst

Krijg jij er energie van om bij te dragen aan de juiste prijsstelling en vind je het daarnaast interessant om betrokken te worden bij zaken als, de prijsimpact van een pandemie, het nieuwe pensioenakkoord, wijzigingen in de (verzekerde) sociale zekerheid en inflatieverwachtingen, dan ben jij de persoon naar wie wij op zoek zijn! Met jouw juiste instelling en ambitie kun je waarde toevoegen aan ons Pricing team waarin jij je bezig houdt met onder andere offreren, analyseren en kalibratie van aannames.


Wat ga jij doen

Samen met je pricing collega’s bereken je grote klant specifieke offertes door middel van zelf ontworpen tools. Naast het gebruik van een pricing tool kijk je ook naar bedrijfsinformatie en (maatschappelijke-) trends, waarnaar je uiteindelijk tot een afgewogen premiestelling komt. Dit proces duurt voor grotere contracten soms meerdere weken. Onze pricingtools zijn gebaseerd op input en aannames, voorbeelden hiervan zijn sterftekansen, arbeidsongeschiktheidskansen, herstelkansen en rente. Onze aanname set toetsen we periodiek door het doen van kwantitatieve analyses. Analyses beginnen vaak met het vergelijken van premies met gerealiseerde schades. Daarnaast houden we ons ook bezig met diverse trend analyses (o.a. op basis van marktdata). Nadat deze data centraal opgeslagen is, kun je met gebruik van SQL, specifieke data ontsluiten om er met de huidige technieken (bijvoorbeeld R-studio) diverse andere analyses op uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan GLM analyse of Machine Learning. Dit alles om onze tarieven zo optimaal mogelijk up-to-date te houden. Wil jij ook altijd begrijpen welke parameters welke invloed hebben op het verzekerde risico? Dan ben je bij dit team op het juiste adres!

elipsLife

100 - 110 medewerkers

Hoofddorp

Bekijk bedrijf
Solliciteren
Delen via

Interesses

Business Analyse

Economisch

Modeling

Quantitative analyse

Meer

Talenten

Besluitvaardigheid

Energie

Focus op details

Meer


Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar een starter (0 - 5 jaar werkervaring) met een technische achtergrond (bijvoorbeeld een WO studie Actuariële Wetenschappen, Econometrie of vergelijkbaar).

Verder beschik je over het volgende:
• Je bent accuraat en werkt zelfstandig;
• Je hebt de eigenschap snel te kunnen schakelen tussen werkzaamheden;
• Je hebt uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
• Je hebt een drive om te begrijpen waarom bepaalde risico’s zich voordoen en hoe we die kunnen voorspellen.


Wat bieden wij

Werken bij elipsLife betekent werken bij een groeiende organisatie die constant in beweging is. Je wordt onderdeel van een uniek succesverhaal waarbij er altijd kansen zijn om een volgende stap in jouw carrière te zetten.

Wat wij jou bieden:
• Een aantrekkelijk salaris;
• 25 + 3 vrije dagen en 8% vakantiegeld;
• Reiskostenvergoeding;
• Doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie;
• Mogelijkheid tot deelname aan (internationale) jobrotation;
• Vergoeding voor alle opleidingen op verzekeringsgebied (LEAN, Projectmanagement, Sociale Wetgeving);
• De mogelijkheid om 32 – 40 uur te werken;
• Direct een vast contract (met een proeftijd van 2 maanden);
• Sociale evenementen (pub quiz, Sinterklaas, kerst etc.);
• De mogelijkheid om (tegen een kleine vergoeding) te sporten op kantoor;
• Aanvullende levens- en arbeidsongeschiktheid verzekeringen.


Wie zijn wij

elipsLife is een verzekeringsmaatschappij voor institutionele klanten (B2B) en dochteronderneming van Swiss Life. Vanuit onze verschillende vestigingen in Europa bieden wij oplossingen aan op het gebied van levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Onze samenwerkingspartners zijn tussenpersonen, administratiekantoren en premie pensioen instellingen (PPI’s). Onze klanten zijn werkgevers en pensioenfondsen. De Nederlandse vestiging van elipsLife is opgericht in 2011. Het jonge karakter van onze organisatie komt naar voren in de manier waarop er wordt samengewerkt: innovatie en procesverbetering is voor ons belangrijk. Ons kantoor is gevestigd in Hoofddorp en bevat alle faciliteiten die je nodig hebt om succesvol te zijn binnen jouw nieuwe rol.

Python Developer

Rotterdam

Bekijk vacature

Data Scientist

Rotterdam

Bekijk vacature

Data Analist

Rotterdam

Bekijk vacature

Business Analist

Rotterdam

Bekijk vacature

Business Consultant

Sliedrecht

Bekijk vacature